Untitled design-22
ammatillinen koulutus-3

MIKSI OTTAISIN OPISKELIJAN?

 

Työnantajille opiskelijan ottaminen työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen mahdollistaa uusien työntekijöiden kouluttamisen ja mahdollisen rekrytoinnin. Omien työntekijöiden ryhtyminen työpaikkaohjaajaksi antaa uuden näkökulman työntekijälle ja hän ohjatessaan opiskelijaa pääsee myös kehittämään itseään ja työyhteisöään. Oman työn tarkastelu uudesta näkökulmasta voi tuottaa uusia ajatuksia ja innovaatioita koko työyhteisölle.

Erityisesti kasvatus- ja ohjausalalla uudet ajatukset ja omien toimintojen reflektointi tuottaa työyhteisöön kehittymistä. Ohjausalalla on myös hyvä työpaikkaohjaajen kuulla uusia tuulia, joita opiskelijat tuovat työpaikoille.

Yhteistyö oppilaitoksen kanssa voi myös tuoda mahdollisuuden pohtia oppilaitoksen kanssa yhteistyössä koulutuksia työpaikan  omalle henkilökunnalle.

KUSTANNUKSET

 

Opiskelija voidaan ottaa työpaikalle tapahtuvaan oppimiseen joko koulutussopimuksella tai oppisopimuksella.

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijalle maksetaan palkkaa. Koulutussopimuksella opiskeleva opiskelijalle ei makseta palkkaa. Molemmissa tapauksissa opiskelija tarvitsee työpaikkaohjaajan, jonka aikaresurssi voi tuottaa kustannuksia, mutta myös osaamisen lisääntymisenä työyhteisössä. 

Opiskelija voi rahoittaa elämistään opintojen aikana monella tavalla.

Tuet ovat erikseen

  • peruskoulun jälkeisiä opintoja aloittaville nuorille
  • työssä oleville
  • työttömille
  • maahanmuuttajille ja
  • erityistä tukea tarvitseville

Opintopolun ohjeet opintojen rahoitukseen

kustannukset
rekrytoiminen

REKRYTOINTI 

 

Haluatko ottaa työpaikallaoppijan työyhteisöösi? Ilmoita oppisopimus- tai työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikasta Kanneljärven Opistolle seuraavan lomakkeen avulla. Opettajamme ottavat sinuun yhteyttä työpaikalle ja sopii tarkemmin työpaikalla tapahtuvan oppimisen sisällöistä. Kiitos yhteistyöstä!

Täytä lomake:

ALAN TYÖPAIKKOJA TYÖPAIKALLA OPPIMISELLE