haetaidelinjalleopiskelemaan-1

KUVATAIDELINJA 53OP JA KUVATAIDELINJA 2.

WhatsApp Image 2020-08-24 at 10.46.35

Yksi lukuvuosi päätoimista taideopiskelua! Syksyn 2023 haku avattu! Hae syksyllä alkaviin opintoihin 11.8. mennessä. Uusi lukuvuosi  Kuvataidelinjalla alkaa maanantaina 28.8.2023. Sen jälkeen vapaille paikoille jatkuva haku. HAKEMINEN opiston kotisivulta painikkeesta: HAE OPISKELEMAAN TÄSTÄ. Kysy iiris.pessa@kannelopisto.fi puh 044 3578143

Videolla taidelinjan esittelyä
Kenelle?

Kuvataidelinjan sopii monenlaiseen tilanteeseen: Suuntaatko taidealan koulutuksiin? Kuvataidelinjan opinnot ovat todella tehokas preppauskurssi  eri taidealojen pääsykokeisiin ja ennakkotehtävien tekoon. Kuvataidelinjalta on haettu ja päästy mm. Taideyliopistoon sekä visuaalisten alojen eri ammattikorkeakoulututkintoihin kuten peliala, muotoilu, taidekasvatus, vaatesuunnittelu yms. 

Haluatko löytää itsestäsi luovan voimavaran? Mietikö alan vaihtoa? Joka vuosi joku opiskelijoista haastaa itsensä ja tekee elämässään uran- ja suunnanmuutoksen.  Linjan opinnot sopivat  myös aikuiselle elämän risteyskohdassa. 

Mitä?

Ohjattua ja itsenäistä opiskelua, lähiopetusta viikoittain vähintään 17 sekä itsenäisesti tehtäviä töitä, etätehtäviä ja verkko-opiskelua. 

KOULUTUKSEN TARKOITUS ja TAVOITE 

Kuvataidelinja tarjoaa vapaan sivistystyön piiriin kuuluvia kokoaikaisia kuvataideopintoja. Kuvataidelinja tarjoaa perusteelliset valmiudet visuaalisten alojen jatko-opintoihin ja opiskelijan itsenäiseen luovaan työhön kuvataiteen alalla. 

OPINTOJEN RAKENNE 

Opintojen kesto on yksi lukuvuosi 53op (n. 34 viikkoa) plus valinnainen syventävien opintojen 2. vuosi. Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina, jossa opiskelijan työviikko koostuu lähiopetuksesta (17h) ja opiskelijan itsenäisesti tekemästä opiskelutyöstä (n. 10h) opintosuunnitelman mukaan. 

OPINTOKOKONAISUUDET: 

Kuvataidelinjan  53op:n:  

Maalaus 14op

Piirustus, klassinen piirustus 14op

Digikuvataide  12op

Taidegrafiikka  2op

Kuvanveisto 6op

Taidehistoria  5op

Miten:
 

Työskentely tapahtuu opiston taideluokassa. 

Työtavat: Lähiopetus, opettajan antamat oppimistehtävät, palaute ja arviointi vuorovaikutteisesti. Opiskelu painottuu toiminnallisuuteen ja myös opiskelijan omiin tavoitteisiin. 

Käytössä oppimisalustana myös Moodle ja Office365 sekä yhteydenpitoon Wilma.


Digitaalisen kuvankäsittelyn kurssilla voit käyttää  joko omaa tietokonettasi tai saat lainaksi Opistolta koneen kurssin harjoitusten tekoon. (Käytämme periaatteessa ilmaisohjelmia, mutta myös maksullisiin ohjelmiin kuten Fotoshopiin saat ohjausta, mikäli haluat hankkia ohjelman opintoja varten.)
 

Hinnat:

Kuvataidelinjalla hinta on 70e/viikko

 Kuvataidelinja 53op opintojen kokonaishinta  on 2380e

Kuvataidelinja 53op  ja  Lapin Avoimen yliopiston Kuvataiteen perusopinnot 25op yhdistettynä maksavat 75e/viikko

Kuvataidelinjan opinnot oikeuttavat Kelan opintotukiin.

 

Opettajat: 

Kuvataideopetuksen vastaava opettaja: 

KuM, HuK Iiris Pessa 

044 3578143  iiris.pessa@kannelopisto.fi 

Piirustus, digitaalinen kuvankäsittely: 

Taidemaalari Jonas Gustavsson 

jonas.gustavsson@kannelopisto.fi 

Kuvanveisto, muovailu: 

KuM Laura Pikarla  

laura.pikarla@kannelopisto.fi 

Grafiikka: 

KuM  taidegraafikko Aino Jääskeläinen  

Opettajamme ovat ammatillisen opettajan tai taiteilijan pedagogiset opinnot suorittaneita.