New call-to-action
New call-to-action
New call-to-action
New call-to-action
New call-to-action
New call-to-action
New call-to-action

Joustavaa opiskelua, sinulle räätälöitynä

Löydä mahdollisuutesi.

                                                Lataa '2023 Kanneljärven esitteet' tästä

Aalto-01

Hae mukaan jo tänään!

Ota rohkeasti yhteyttä ja lähesty meitä! 

Ota yhteyttä

Usein kysytyt kysymykset

Milloin ja miten haen opiskelemaan?

Kanneljärven Opiston koulutukset ja kurssit alkavat eri ajankohtina ja niihin haetaan koulutuksesta riippuen joko valtakunnallisissa yhteishauissa, jatkuvassa haussa tai suoraan opiston kautta.

Tutustu sinua kiinnostavan opintokokonaisuuden hakuajankohtiin ja -väyliin kohdasta > Näin haet

Kuka voi yöpyä opiston asuntolassa?

Opiston kampuksella sijaitseva asuntola on tarkoitettu ensisijaisesti koulun opiskelijoille. Asuntola tarjoaa majoitusta ulkopuolisille, vähintään 24 henkilön ryhmille koulun loma-aikoina sekä viikonloppuisin. 

  • Asuntolassa asuminen on maksutonta ammatillisen perustutkinnon, TUVAN ja Opistovuoden sekä aikuisten perusopetuksen opiskelijoille.


    Huom!
    Olemme päivittämässä hintatietoja!

 

Kenelle opinnot on tarkoitettu? Onko jotain pääsyvaatimuksia?

Ammatillisen peruskoulutuksen opinnot, kuten Kanneljärven Opiston tarjoama kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto on tarkoitettu kaikille oppivelvollisuusiän ylittäneille, peruskoulun käyneille tai vastaavan oppimäärän suorittaneille nuorille ja aikuisille. Ammatillisessa peruskoulutuksessa noudatetaan opetus- ja kulttuuriministeriön päättämiä opiskelijaksi ottamisen perusteita.

Avoimen yliopiston opinnot on tarkoitettu korkeakouluopinnoista kiinnostuneille nuorille sekä aikuisille. Avoimen yliopiston pääsyvaatimuksien osalta noudatetaan valtakunnallisia, koulutuskohtaisia valintaperusteita. 

Kanneljärven Opiston tarjoama perusopetus on suunnattu erityisesti nuorille ja nuorille aikuisille. TUVA:n ja Opistovuoden koulutuksissa opiskelevat pääsääntöisesti juuri peruskoulunsa päättäneet opiskelijat, mutta opintoihin on mahdollista ottaa osaa myöhemmässäkin vaiheessa. Aikuisten perusopetus on tarkoitettu kaikille oppivelvollisuusiän ylittäneille. Opiskelijan soveltuvuus opintoihin varmistetaan aina hakuvaiheessa, josta tarvittaessa ohjaamme sinut oikeaan koulutukseen.

Tarkemmat tiedot löytyvät kohdasta > Näin haet > Hakuväylät ja kriteerit.

Kuka voi vuokrata opiston tiloja?

Kaikki opiston tilat ovat vapaasti vuokrattavissa niin opiskelijoille kuin ulkopuolisille asiakkaille. Tiloja vuokrataan sekä yrityksille että yksityishenkilöille.

Kanneljärven Opistolla on yhteensä 11 erikokoista luokka- ja kokoustilaa. Lisäksi kampuksella sijaitsee erillinen Rehtorin talo, jossa on useita erityyppisiä huoneita sekä pieniin että keskikokoisiin kokouksiin ja juhliin. Opiston pihapiirissä on myös neljä erilaista saunaa sekä laiturilla varustettu ranta. 

Kampuksen suurin yksittäinen tila on opiston juhlasali, johon mahtuu noin 200 henkeä. Päärakennuksessa on lisäksi tilaa majoittaa noin 125 henkeä.

 

Olen kiinnostunut oppisopimuskoulutuksesta. Miten minun tulee toimia?

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon voi suorittaa joko kokonaan tai osittain oppisopimuksella opiskellen.

Voit etsiä itse valmiiksi mahdollista oppisopimuspaikkaa jo ennen opintojen alkua (tällöin olet etusijalla jatkuvan haun opiskelijavalinnoissa) tai yhdessä opettajan kanssa opintojen aikana. Neuvoa ja ohjeita voit kysyä oppisopimuksista vastaavilta opettajilta, klikkaa tästä!

Kenelle opiston ruokailupalvelut on tarkoitettu?

Opiston omaan ravintola Silmuun ovat tervetulleita niin opiskelijat kuin vierailijatkin.

Osaava henkilökunta valmistaa maukasta ja terveellistä kotiruokaa opiston omassa keittiössä jokaisena arkipäivänä. Viihtyisään ja valoisaan ruokasallin mahtuu ruokailijoita n. 150 henkilöä.

Arkipäivien tilaisuuksien ja kokouksien ruokailu tapahtuu ravintolan noutopöydästä kuluvan viikon ruokalistan mukaan. Lounasaika on klo 11.15–12.15 ja päivällinen klo 15.30–16.00. Päiväkahvit nautitaan klo 13.45–14.15.

Viikonloppuisin ruokailua järjestetään ainoastaan ryhmille (min. 30 hlö) asiakkaan mahdolliset toiveet huomioon ottaen.