Kanneljärven Opiston opiskelija-asuntola

Kanneljärven Opiston asuntolassa jaetaan ikimuistoisia hetkiä parhaassa seurassa.

Asuntolassa työskentelevät yhteisökasvattaja ja asuntolaohjaaja järjestävät yhdessä opiskelijoiden kanssa vapaa-ajantoimintaa ja ovat opiskelijoiden käytettävissä, tarvitsit sitten kuuntelevaa aikuista, neuvoja haastaviin tilanteisiin, kokkausvinkkejä tai vaikkapa korttipelikaveria.

Kasvatus- ja ohjausalan opiskelijalle asuntolatoimintaan osallistuminen voi olla myös osa opiskelua: hyödynnä harrastuneisuuttasi ja lähde ohjaamaan esimerkiksi liikuntakerhoa tai larppausta opettajien ja asuntolahenkilöstön avustuksella!

Yhteisöllistä asumista, itsenäistymisen eväitä

Yhteisökasvattaja tekee alustavan huonejaon asuntolahakemuksissa kerrottujen toiveiden ja oman harkintansa mukaan. Vaikka et tuntisi ketään tullessasi asuntolaan, löydät varmasti pian oman paikkasi!

 

Yhteisökasvattaja, asuntolaohjaaja ja tuutorit auttavat uutta opiskelijaa pääsemään sisään talon tapoihin ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Lukuvuoden alussa asuntolan uusille pitkäaikaisasukkaille järjestetään asuntolakurssi, jonka aikana tutustutaan uusiin asuntolakavereihin ja opetellaan ruoanlaiton, siivouksen ja sujuvan yhteiselon kannalta tärkeitä taitoja.

 

Tarvittaessa huonejakoja voidaan muuttaa pitkin vuotta niin, että kämppisten vuorokausirytmit ja elämäntyylit sopivat yhteen ja jokaisen on hyvä ja turvallista asua asuntolassa.

Kaikilla uusilla asujilla on 1 kuukauden koeaika. 

Liikkakerho, MasterChef-kisat, kokkausillat... Mitä sinä haluaisit tehdä?

Kerro toiveesi, toteutetaan se yhdessä!

9

 

Muistathan nämä periaatteet!

Asuntolassa asuminen edellyttää kaikilta opiskelijoilta opintojen etenemistä ja asuntolan sääntöjen noudattamista. Mikäli opiskelija ei osallistu oman työjärjestyksensä mukaiseen opiskeluun, hän ei ole oikeutettu yöpymään asuntolassa tai ruokailemaan opistolla.

Asuntolassa voi asua vain opiskelupäivinä. Viikonloppuisin ja loma-aikoina asuntolassa voi yöpyä opiston muita asiakkaita: huone on siis siivottava ja omat tavarat jätettävä lukolliseen kaappiin. 

Pitkien lomien (joulu- ja kesäloma) ajaksi avain on jätettävä opistolle.

Asuntolassa ei sairasteta: jos sairastut tarttuvaan tautiin, lähdet kotiin parantumaan rauhassa.

Asuntolassa asutaan jaetuissa soluhuoneissa. Yhden hengen huoneita ei ole (jos asuntola ei ole täynnä, voi joku tilapäisesti asua yksin). 

Viikonloppuasuminen on mahdollista vain erillisluvalla ja poikkeustapauksissa. Lupaa anotaan erillisellä lomakkeella rehtorilta. Viikonloppuasuminen on aina maksullista. (Poikkeuksena opintoihin liittyvä viikonloppuasuminen, joka on maksutonta niille opiskelijoille joille asuntolassa asuminen on muutenkin maksutonta) 

 

Kuvassa iloiset opiskelijat

Koti koulussa

Hyvä tietää asuntolahuoneista ja asumisesta

Olemme koonneet alle joitakin käytännön asioita asuntolassa asumiseen liittyen. Jos et löydä vastausta johonkin, kysy rohkeasti asuntolahenkilöstöltä! Myös tuutorit auttavat mielellään.

Millaisia asuntolahuoneet ovat?
Asuntolahuoneessa on jokaiselle asukkaalle sänky, kirjoituspöytä ja tuoli sekä vähintään yksi lukollinen vaatekaappi. Kaikissa asuntolahuoneissa on wc ja suihku. Vanhan asuntolasiiven soluissa on lisäksi keittiö. Uuden puolen asuntolahuoneet ovat kahden hengen huoneita, joissa ei ole keittiötä: voit käyttää kokkaamiseen asuntolan kahta yhteiskeittiötä. Jääkaappi löytyy myös uuden puolen asuntolahuoneista, joten omat eväät saa pidettyä kylmänä ja tallessa.
Nämä tarvitset mukaasi, kun muutat asuntolaan
Ota mukaasi ainakin nämä:
 • Oma tyyny ja peitto (+lakanat)
 • Omat astiat (huoneiden keittiöissä on mikro, uuni ja liesi)
 • Pyyhe, saippua, shampoo ym. hygieniatarvikkeet
 • Tiski- ja pyykinpesuaine
Opiskelijoiden vakuutukset asuntolassa

Kaikki Kanneljärven opiston opiskelijat ovat vakuutettuja opetussuunnitelman mukaisen toiminnan ja koulumatkojan aikana sattuvien tapaturmien varalta.

Asuntolatoiminta ja asuntolassa asuminen ovat lähtökohtaisesti opiskelijoiden vapaa-aikaa. Opiskelija voi halutessaan hankkia itselleen vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen.

Opetussuunnitelman mukaisia asuntolatoimintoja ovat pakolliset asuntolan toiminnot (esim. asuntolakurssi) ja sellaiset kerhot ja muut ohjaustilanteet, jotka on kirjattu osaksi opiskelijan opintosuunnitelmaa (HOKSia tai HOPSia)

Alaikäiset perusopetuksen opiskelijat (10-luokka ja aikuisten perusopetus) on vakuutettu myös vapaa-ajan tapaturmien varalta.

Kiinteistö on opiston puolesta vakuutettu eli erillistä kotivakuutusta ei tarvitse ottaa.

Lukitsin itseni ulos, mitä teen?

Jos lukitsit itsesi ulos omasta huoneestasi, yhteisökasvattaja tai asuntolaohjaaja voi päästää sinut huoneeseesi.

Jos kadotit avaimesi, ilmoita siitä välittömästi yhteisökasvattajalle tai asuntolaohjaajalle!

Ruokailut asuntolassa asuville

Kanneljärven Opiston asuntolassa asuville ammatillisille opiskelijoille, 10-luokan opiskelijoille ja aikuisten perusopetuksen opiskelijoille on tarjolla maksuton

 • aamiainen ti-to klo 8.30-9.00
 • lounas ma-pe
 • päivällinen ma-to klo 15.30-16.00

Muista ruokailuista, kuten iltapalasta, opiskelijat vastaavat itse. Noin kilometrin kävelymatkan päässä opistolta on M-Market ja lisäksi opiston ravintola Silmun iltakioskista voi ostaa pientä purtavaa.

Noin kerran kuukaudessa on rehtorin iltapala, jolloin opisto tarjoaa asuntolan asukkaille yhteisen iltapalan.

Siivoaminen ja pyykinpesu

Siisti ympäristö lisää viihtyisyyttä ja turvallisuutta - siksi haluamme pitää huolen, että asuntolahuoneesi pysyy siistinä läpi lukuvuoden.

Jokainen huolehtii itse huoneensa siisteydestä ja huoneet siivotaan viikottain ohjeiden mukaisesti. Asuntolahenkilöstö opastaa siivouksessa. Siivoustarvikkeet löytyvät opistolta.

Huoneisiin tehdään torstaisin siivoustarkastus. Mikäli huone on siivoamatta tai siivousta ei ole tehty ohjeiden mukaisesti ja huone joudutaan tarkastamaan uudestaan, voidaan opiskelijalta periä uusintatarkastusmaksu (20e). Jos opiston henkilöstö joutuu siivoamaan huoneen, laskutetaan opiskelijalta 50e/alkava työtunti siivousmaksua.

Voit pestä pyykkisi asuntolan pyykkituvalla (asuntolahenkilöstö neuvoo tarvittaessa).

Saapuminen opistolle ja sunnuntailupa

Opiskelija vastaa itse omista koulumatkoistaan. Lohjan julkisen joukkoliikenteen aikataulut löydät täältä.

Pääsääntöisesti asuntolaan saavutaan maanantaina ja kotiin lähdetään perjantaina klo 18 mennessä. Jos asuntolahuone on luovutettava viikonlopuksi aiemmin, voi opiskelija odottaa mahdollista kyytiä opiston aulassa.

Mikäli saapuminen maanantaiaamuna on kohtuuttoman vaikeaa, voi opiskelija anoa rehtorilta sunnuntailupaa. Sunnuntailupa-anomuksen saa asuntolahenkilöstöltä. Sunnuntailuvan saaneet voivat saapua opistolle sunnuntaina klo 18.00-21.00. Muistathan, että maanantaiaamuisin ei ole aamiaista tarjolla!

 

Asuntolapaikan myöntämisen periaatteet

Kanneljärven Opiston opiskelija-asuntolassa on 123 vuodepaikkaa.

Oppivelvolliset opiskelijat (TUVA, Opistovuosi, ammatillinen koulutus ja aikuisten perusopetus) ovat etusijalla asuntolaan.

Asuntolapaikan saamisen kriteerit tilanteessa, jossa hakijoita on enemmän kuin vapaita paikkoja (eli etusijalla ovat opiskelijat, jotka täyttävät kriteerin 1; jos paikkoja on vapaana, seuraavat paikat annetaan kriteerin 2 täyttäville jne.): 

 1. Ei julkisen liikenteen kulkuyhteyttä, järjestettyä koulukyytiä tai mahdollisuutta kulkea omalla autolla ja matka opistolle yli 5 km. 
 2. Matka-aika julkisella liikenteellä tai omalla autolla opistolle yli 1,5h
 3. Asuntolassa asuminen on opintojen etenemisen kannalta poikkeuksellisen tärkeää
 4. Asuntolassa asuminen tukee opiskelua

Jos asuntolapaikkaa hakevia on enemmän kuin vapaita paikkoja, ratkaistaan asuntolapaikat saman kriteerin täyttävien kesken arpomalla. 

Täytä sähköinen hakemus tai lataa Asuntolapaikkahakemus tästä:


Asuntolapaikkahakemus

 

Sähköinen Asuntolapaikkahakemus

Asuntolapaikka on tarkoitettu ensisijaisesti alle 18-vuotiaille, ensimmäisen vuoden/peruskoululinjan
opiskelijalle, jonka ei ole mahdollista kulkea päivittäin kodin ja oppilaitoksen välistä matkaa.
Asuminen asuntolassa on peruskoululinjan ja toisen asteen opiskelijalle maksutonta.
Asuntolahuoneet ovat pääasiassa kahden hengen huoneita.
Asuntolassa asuvalla ei ole oikeutta koulumatkatukeen tai asumislisään.

Asuntolan järjestyssäännöt

Järjestyssäännöt ovat vielä matkalla nettisivuillemme (löydät järjestyssäännöt opiston ilmoitustaululta tai asuntolahenkilöstöltä)

 

Asuntola somessa

Seuraa asuntolan toimintaa somessa!
Löydät meidät Instagrammista @asuntolakannel


asuntolakannel_nametag        

Liity mukaan myös asuntolan discordiin klikkaamalla alla olevaa kuvaketta!

discord