Ajankohtaista

Takaisin lähiopetukseen

22.2.2021 16:31:25 / by Pauliina Kalanti

Hei Kanneljärven opiston opiskelija!

Opisto on tuntunut kovin tyhjältä, kun olet opiskellut etänä. Odotamme sinua jo innolla. On ihanaa nähdä sinut pitkästä aikaa!

Tässä muutama tärkeä asia huomioitavaksi ennen kuin taas näemme:

 

Toisen asteen, vapaan sivistystyön ja aikuisten perusopetuksen etäopetus on jatkunut viime marraskuusta saakka. Kanneljärven Opistolla olemme toteuttaneet etäopetuksen työjärjestysten mukaisesti, monipuolisia pedagogisia menetelmiä hyödyntäen ja mahdollistaneet lähiopetuksen ja ohjauksen opiskelijoille, jotka sitä eniten ovat tarvinneet. Etäopetuksen laadussa on otettu valtavia harppauksia, opettajat ovat ottaneet käyttöön monipuolisia menetelmiä ja opiskelijat ovat sitoutuneet opintoihinsa pääosin hienosti. Tahto opiskella ja edetä opinnoissa on kova.

 

Pitkittynyt etäopetus kuormittaa kuitenkin opiskelijoita ja myös ne, jotka pärjäävät etäopiskelussa tarvitsevat sekä opiskeluyhteisöä että opettajan läsnäoloa. Jotta etäopetuksesta ei pääsisi muodostumaan suurempia haittoja kuin siitä saadut hyödyt tautitilanteen hallinnassa pitämiseen ovat, palaamme hiihtoloman jälkeen rajattuun lähiopetukseen. Seuraamme tarkoin pääkaupunkiseudun tartuntatilannetta ja teemme tarvittaessa muutoksia järjestelyihin.

 

Jotta voimme onnistuneesti ottaa askeleita kohti normaalimpaa arkea, on meidän kaikkien - ihan jokaisen - suhtauduttava viranomaisten ja oppilaitoksen ohjeisiin vakavasti. Kun noudatamme ohjeita niin vapaa-ajalla kuin koulussakin, voimme turvallisesti tehdä työtämme - opiskelua ja opettamista.

 

 

Mitä viranomaisohjeisiin vakavasti suhtautuminen tarkoittaa?

 

Niin ikävältä ja työläältä kuin se kuulostaakin, vakava suhtautuminen tarkoittaa tekoja:

1. Vältä kaikkia turhia lähikontakteja
  • Mieti, kuka tai ketkä ovat arjessasi niitä ihmisiä, joita sinun on tavattava (oma perhe, kämppikset tai yksi paras kaveri) - muiden ihmisten tapaaminen ja varsinkin isommat kokoontumiset pitää nyt jättää myöhemmäksi
  • Pidä yhteyttä kavereihin muuten kuin kasvokkain

2. Vältä matkustamista, myös Suomessa

  • Jos matkustat, pyri järjestämään matkanteko niin, että pysyt oman seurueesi kesken

3. Huolehdi käsihygieniasta
Vanha tuttu juttu, mutta tämä on edelleen se tärkein tapa suojautua tartunnoilta


4. Käytä kasvomaskia

5. Jos sairastut tai sinulle tulee edes lieviä oireita, pysy kotona (mutta käy korona-testissä)

6. Käytä Korona-vilkkua

7. Harrasta vastuullisesti: liiku ulkona, noudata ryhmäharrastuksissa tarkoin annettuja ohjeita

 

 

Ennen kuin tulet kouluun

Opiskelijamme ja henkilöstömme tulevat laajalta alueelta. Siksi on tärkeää, että ihan jokainen pitää huolen siitä, ettei aseta opiskelukavereitaan turhaan alttiiksi tartunnoille. Jokainen meistä on vastuussa sekä omasta että ympärillä olevien ihmisten terveydestä.

 

Ennen kuin tulet kouluun, mieti, oletko ollut tilanteissa joissa altistuminen koronavirukselle on ollut todennäköistä. Jos vastaus on kyllä, jää omaehtoiseen kotikaranteeniin. Saat etäopiskeluohjeet opettajaltasi.

Varmista, millä viikolla on juuri sinun opiskeluryhmäsi vuoro tulla lähiopetukseen! Lähiopetusta on pääsääntöisesti joka toinen viikko - kaikki eivät ole samaan aikaan koulussa. Jos et ole varma, oma opettajasi tai opiston toimisto auttaa.

 

 

PauliinaKun tulet kouluun, noudata opiston ohjeita:

 

1. Käytä kasvomaskia aina sisätiloissa. Suosittelemme oman maskin käyttöä, mutta tarvittaessa saat maskin opistolta.

 

2. Oleskelu vain omassa luokassa ja pihalla: aulassa ei edelleenkään oleskella

 

3. Asuntolassa ei vierailla toisten huoneissa - oleskelutiloissa voit tavata muita asujia. Ulkopuolisia vieraita ei nyt voi kutsua.

 

 

Pysytään terveenä ja nähdään taas pian!

 

 

Terveisin: rehtori Pauliina

 

 

 

Topics: Opistolla tapahtuu

Pauliina Kalanti

Written by Pauliina Kalanti