Ajankohtaista

Kanneljärven opiston kevätlukukausi 2022 alkaa porrastetusti - tarkista omien opintojesi alkamisajankohta!

5.1.2022 11:30:07 / by Pauliina Kalanti

Erittäin vakavan koronatilanteen vuoksi Suomen hallitus on linjannut 22.12.2021, että lasten ja nuorten perusopetuksen ensisijainen järjestämistapa on lähiopetus ja toisen asteen koulutus voidaan toteuttaa lähiopetuksena, mikäli se on mahdollista toteuttaa terveysturvallisesti.

Sen sijaan vapaan sivistystyön ja aikuisten perusopetuksen järjestämisessä siirrytään Uudellamaalla etäopetukseen 16.1.2022 saakka.  

 

KANNELJÄRVEN OPISTOLLA noudatamme viranomaisten ohjeita ja suosituksia ja pyrimme toimillamme varmistamaan opiskelijoillemme terveellisen, turvallisen ja laadukkaan koulutuksen ja ympäristön.

 

Koska Kanneljärven Opiston opiskelijat tulevat hyvin laajalta alueelta, laajamittainen lähiopetus aiheuttaa tällä hetkellä kohtuuttoman suuren terveysriskin. Tästä syystä aloitamme kevätlukukauden 2022 porrastetusti:

  • Maanantaina 10.1.2022 lähiopetukseen Kanneljärven Opistolle saapuvat peruskoulun lisäopetuksen (10-luokka) ja opistovuoden (vapaan sivistystyön oppivelvolliset) opiskelijat sekä peruskouluikäiset Lohjan kaupungin kautta Kanneljärvellä opiskelevat oppilaat. Näiden ryhmien opiskelijat voivat myös majoittua asuntolassa normaalisti.
  • Ammatillisen koulutuksen EA-kurssi 10.-11.1.2022 toteutetaan suunnitellusti lähiopetuksena (osallistujat ovat saaneet erillisessä viestissä tarkat ohjeet, joita on noudatettava)
  • Työelämässä oppimassa olevat ammatilliset opiskelijat jatkavat opintojaan työelämässä oman hoksinsa mukaisesti
  • Ammatillisten opiskelijoiden sopimuspolun teemapäivät toteutetaan etäyhteydellä tammikuun ajan

KAIKILLA MUILLA OPISKELIJOILLA JOULULOMA JATKUU 16.1.2022 SAAKKA JA KEVÄTLUKUKAUSI ALKAA SIIS MAANANTAINA 17.1.2022. Näille ryhmille kevätlukukausi jatkuu vastaavan ajan kesäkuussa kevätjuhlan jälkeen.

Pidennetty/siirretty joululoma koskee siis seuraavien ryhmien opiskelijoita:

  • Kaikki aikuisten perusopetuksen opiskelijat (luko, alpo ja aipe -nimiset ryhmät), poislukien peruskouluikäiset oppilaat
  • vapaan sivistystyön kotoutumiskoulutukset
  • ammatillisen koulutuksen opistopolun opiskelijat (kaso 21), joilla olisi lähiopetusjakso
  • vapaan sivistystyön taidelinjan ja avoimen yliopiston opiskelijat

 

Tällä porrastuksella pyrimme takaamaan mahdollisimman monelle opiskelijalle riittävän määrän lähiopetusta ja ohjausta, jotta opinnot etenevät aikataulussa ja mahdolliset etäopetusjaksot jäisivät mahdollisimman lyhyiksi.

Joululoman pidentäminen osalla opiskelijoista antaa aikaa rokotuskattavuuden vahvistamiselle, mikä lisää opiskeluympäristön turvallisuutta ja pienentää vakavien sairastumisten riskiä kaikilla opiskelijoilla.

Kanneljärven Opisto toivookin, että jokainen opiskelija hankkii itselleen korona-rokotteen, mikäli sille ei ole terveydellistä estettä.

 

On mahdollista, että valtakunnalliset rajoitukset jatkuvat, jolloin joudumme mahdollisesti miettimään vähintäänkin osittaista etäopetusta. Joululoman pidennys mahdollistaa myös opettajille ja tukipalveluhenkilöstölle kunnollisen valmistautumisen tähän urakkaan. Tavoitteenamme kuitenkin on, että pystyisimme opiskelemaan laajasti lähiopetuksessa 17.1. alkaen.

 

MUISTATHAN ETTÄ OPISKELUHUOLLON PALVELUT (psykologi, kuraattori ja terveydenhoitaja) OVAT KAIKKIEN OPISKELIJOIDEN KÄYTETTÄVISSÄ MYÖS ENSI VIIKOLLA ns. pidennetyn loman aikana.

 

Topics: Opistolla tapahtuu, Kasvatus- ja ohjausala, Ammatillinen koulutus, Taideopinnot, Maahanmuuttajakoulutus, Yhteistyökumppaneille, avoimetovet, Opiskelu

Pauliina Kalanti

Written by Pauliina Kalanti