Ajankohtaista

Etäopetus jatkuu 28.3.2020 saakka

25.2.2021 17:00:39 / by Pauliina Kalanti

Vielä alkuviikosta olimme toiveikkaita siitä, että palaisimme asteittaiseen lähiopetukseen talviloman jälkeen. Niin ei nyt kuitenkaan käy. Pääkaupunkiseudun ja koko Uudenmaan tautitilanne heikkenee liian kovaa vauhtia ja koko yhteiskunnan on jälleen ponnistettava voimansa yhdessä yhteisen hyvän ja turvallisuuden takaamiseksi.

 

Kanneljärven Opiston johtoryhmät ovat tänään päättäneet hallituksen tiedotustilaisuudessa tulleiden uusien tiukempien linjausten perusteella, että palaamme täyteen etäopetukseen heti maanantaista 1.3. alkaen. Etäopetus jatkuu 28.3. saakka.

 

Olemme kaikki odottaneet lähiopetusta ja toistemme näkemistä. Etäopetuspäätös ei ole helppo. Vaikka teemme tämän päätöksen raskain mielin, uskomme, että tämä on välttämätöntä koko Suomen tautitilanteen kuriin saamiseksi. Olemme kaikki joutuneet sinnittelemään erilaisten rajoitusten keskellä jo aivan liian pitkään. Nyt meillä on kuitenkin jo aivan uutta valoa tunnelin päässä: rokotukset etenevät hitaasti, mutta varmasti. Yhdessä jaksamme vielä ottaa uuden ryhtiliikkeen, jotta voimme vielä tänä keväänä palata turvallisesti taas yhteen.

 

_DSC1892

Opiston käytävät pysyvät vielä tyhjinä, mutta opiskelu jatkuu.

 

 

Työpaikoilla oppiminen voi jatkua

Koulutus- tai oppisopimuksella opiskelevatammatilliset opiskelijat voivat jatkaa normaalisti työpaikalla tapahtuvaa oppimista, jos työpaikalla on sellaista toimintaa, jossa osaamista voi hankkia ja työpaikka pystyy takaamaan turvallisen ympäristön. Jos koulutus- tai oppisopimuksesi katkeaa, ole yhteydessä omaan hoksariisi, jotta voitte suunnitella, miten opintosi jatkuvat!

 

 

Tukea ja yhteisöllisyyttä arkeen

Koko etäopetuksen ajan pidämme maanantaisin klo 9 Instalivessä yhteisen aamunavauksen kaikille opistolaisille. Toivomme kaikkien osallistuvan tähän opistolaisten yhteiseen viikonaloitukseen. Pieni yhteinen opistohetki antaa meille toivottavasti sen tarvittavan lisävoiman jaksaa nämä rajoitukset vastuullisesti loppuun saakka.

 

Etäajan koulupäivät työskennellään normaalin työjärjestyksen mukaisesti: pidetään kiinni päivärytmistä ja edetään opinnoissa suunnitelmien mukaisesti. Opettajat ovat opiskelijoihin tiiviisti yhteydessä. Toivomme silti, että opiskelijat ovat myös itse aktiivisia ja kertovat opettajalle, jos opinnoissa on haasteita. Yhdessä pystymme ratkomaan vaikeatkin tilanteet!

 

Tarjoamme ruokakassin jatkossakin niille etäopetuksessa oleville opiskelijoillemme, joiden opintoihin kuuluu maksuton ruokailu. Päivitämme ruokakassien sisältöjä opiskelijoilta tulleiden toiveiden perusteella. Ruokajakelun tarkemmat ohjeet löytyvät wilmasta.

 

Opiskeluhuollon palvelut ovat opiskelijoiden käytettävissä normaalisti. Asuntolahenkilöstömme järjestää virtuaalista vapaa-ajantoimintaa opiskelijoillemme. Otamme myös käyttöön virtuaalisen Oppisopen, lukupiirejä ja muuta yhteisölliseen oppimiseen kannustavaa toimintaa.

 

 

etusivukuvakadet

 

Älä siis jää yksin - jaetaan niin ilot kuin surutkin ja pysytään terveenä!

 

 

 

 

Topics: Opistolla tapahtuu, Kasvatus- ja ohjausala, Ammatillinen koulutus, Taideopinnot, Maahanmuuttajakoulutus, Opiskelu

Pauliina Kalanti

Written by Pauliina Kalanti