Ajankohtaista

Kanneljärven Opiston toiminta jatkuu poikkeusoloissakin

18.3.2020 10:24:17 / by Pauliina Kalanti

Covid19-viruksen (Koronavirus) vuoksi asetetun poikkeustilan johdosta Kanneljärven Opiston koulurakennus on suljettu 18.3.-13.5.2020.

Arki kuitenkin jatkuu ja palvelemme opiskelijoitamme ja yhteistyökumppaneitamme seuraavin tavoin:

 

1. Kaikki opetus toteutetaan etä- ja itsenäisenä opiskeluna. Ammatillisten opiskelijoiden työpaikalla tapahtuva oppiminen jatkuu, mikäli työpaikka pystyy tarjoamaan turvallisen oppimisympäristön tai etätyömahdollisuuden myös opiskelijalle.

 • Opiskelijoille ja huoltajille tarkoitetut tarkemmat ohjeet löytyvät Wilmasta. Tutustuthan niihin ensin - jos et löydä etsimääsi vastausta, ole yhteydessä omaan opettajaasi!
 • Etäopetuksessa ja itsenäisessä opiskelussa hyödynnetään jokaiselle opiskelijaryhmälle ja opiskelijalle parhaiten soveltuvia menetelmiä ja välineitä.
 • Etäopetuksessakin pyrimme mahdollistamaan tiiviin yhteydenpidon ja tarvittavan tuen jokaiselle opiskelijalle.
 • Erityisesti valmistumassa oleville opiskelijoille pyritään turvaamaan opintojen eteneminen suunnitellusti. Muille opiskelijoille varmistetaan mahdollisuus oppia ja hankkia osaamista mahdollisimman laajasti oman opiskelusuunnitelman mukaisesti.

2. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen ohjaaminen, näyttöjen arviointi ja muu työelämäyhteistyö hoidetaan sähköisin välinein. Samoin kaikki yhteistyötapaamiset ja neuvottelut toteutetaan etäyhteyksin. Opettajamme ovat töissä ja tavoitettavissa pääsääntöisesti arkisin klo 8-16. Yhteystiedot löytyvät tästä.

 

3. Opintotoimisto on auki ja palvelee asiakkaita sähköisesti ja puhelimitse. Soittoaika (p. 019 357 811) on ma-to klo 11.30-14.00. Wilmalla ja sähköpostitse tavoitat meidät nopeiten!

 

4. Opiskelija-asuntolamme on suljettu. Tiedämme, että Kanneljärven Opisto on opiskelijoillemme enemmän kuin oppilaitos. Opiskelijamme ovat tottuneet siihen, että aulan sohvaryhmään kokoontuu joka ilta ihmisiä keskustelemaan, nauramaan ja pelaamaan - ja että opistolta löytyy luotettava aikuinen aina, kun jokin painaa mieltä. Tästä syystä yhteisökasvattajamme Lauri ja asuntolaohjaajamme Camilla ovat opiskelijoiden käytettävissä keskustelukaveriksi ma-to klo 16-20. Tavoitat heidät puhelimitse, WhatsAppilla tai esim. Snapchatissa.

Pyrimme tulevien viikkojen aikana mahdollistamaan myös opiskelijoiden yhteisölliset keskustelut ilta-aikoina. Myös maahanmuuttajien erityisohjaajalle tullaan osoittamaan puhelinvastaanottoaika.

 

5. Opiskelijavalinnat toimivat normaalisti. Tutustumiskäyntejä ei valitettavasti pääse tekemään koulurakennuksen ollessa suljettu, mutta vastaamme mielellämme kysymyksiisi! Hakuun liittyvät ohjeet ja tiedot löydät täältä.

 • ammatillisen koulutuksen yhteishaun pääsy- ja soveltuvuuskoe pidetään suunnitellusti 7.5.2020. Huomioimme järjestelyissä viranomaisohjeet ja varmistamme toimintatavoillamme, että kokeeseen voi osallistua turvallisin mielin.
 • ammatillisen koulutuksen jatkuva haku on auki ja opinnot pääsee aloittamaan normaalin aikataulun mukaisesti
 • maahanmuuttajakoulutusten jatkuva haku on auki ja opinnot pääsee aloittamaan normaalin aikataulun mukaisesti
 • taideopintojen jatkuvahaku on auki ja opinnot pääsee aloittamaan normaalin aikataulun mukaisesti
 • peruskoulun lisäopetuksen haku on valtakunnallisesti 19.5.-21.7.2020.

 

6. Tilojamme ei tänä aikana vuokrata asiakkaille. Aiemmin tehtyihin varauksiin tarjoamme mahdollisuuden siirtää tai perua varauksen kuluitta.

 

7. Kesän kurssitoiminta ja kesälukukausi toteutuvat suunnitellusti, mikäli maamme tilanne sen sallii. 

 • Voit huoletta ilmoittautua esimerkiksi kesäkuun Sulasol-leirille. Mikäli tilanne ei ole palautunut normaaliksi, ilmoittautumisen saa perus maksutta. Selvitämme mahdollisuutta siirtää kursseja tarvittaessa myöhempään ajankohtaan.
 • Tiedotamme mahdollisista muutoksista nettisivuillamme ja kaikille ilmoittautuneille henkilökohtaisesti sähköpostitse.

 

 

Lisätietoja (sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@kannelopisto.fi)

Pauliina Kalanti, rehtori p. 044 357 8120

Merja Leinonen, ammatillinen koulutus p. 044 357 8128

Inka Kangaskoski, maahanmuuttajakoulutukset p. 044 324 6577

Paula Väisänen, tila- ja ruokapalvelut p. 044 357 8144

Petri Oksanen, 10-luokka (peruskoulun lisäopetus) p. 044 357 8122

Iiris Pessa, taideopinnot p. 044 357 8143

Opintotoimisto p. 019 357811 (opisto@kannelopisto.fi)

 

Pauliina Kalanti

Written by Pauliina Kalanti